Beste preinstalled Linux laptops van 2017

Heb je altijd al verlangt of op zoek geweest naar een betaalbare en snelle Linux laptop met pre-installed Debian, LinuxMint of Ubuntu Linux? Zo ja, dan ben jij op de juiste pagina!

Bij ons vind je namelijk prachtige laptops die Out-of-the-Box met Linux werken. Alle Linux laptops hebben Linux preinstalled en kun je laten configureren naar eigen wens. Heb je liever een i7 dan een i3 of een M.2 PCIe SSD in plaats van een HDD. Alles is mogelijk!

Out-of-the-Box Linux compatible laptops

De laptops met Linux die we aanbieden, zijn leverbaar met de volgende pre-installed Linux distributies;

Linux laptop met Debian

Debian

Linux laptop met Ubuntu

Ubuntu

Linux laptop met Kubuntu

Kubuntu

Linux laptop met LinuxMint

LinuxMint

Linux laptops met Remix OS

Remix OS

Linux notebook met Elementary OS

Elementary

13" Linux Laptop

Clevo N130BU 13.3" metalen ultrabook

Clevo N130BU 13.3″ Linux ultrabook van slechts 1,3 kg

Voor diegene die stevigheid, snelheid en uithoudingsvermogen belangrijke thema’s vinden bij een laptop, is deze Clevo N130BU zeer geschikt. Deze Linux ultrabook heeft een 13.3″ display en een gewicht van slechts 1.3 kg. Op een volgeladen batterij kun je met deze snelle ultrabook tot wel 8 uur lang werken. Ondanks zijn metalen behuizing is deze laptop nog geen 180 mm dun en daarmee perfect voor onderweg.

De snelheid van deze Linux laptop wordt gehaald uit een 7de generatie Intel Core i5 of i7 met bijbehorende Intel HD Graphics 620 videochip. Daarnaast ondersteund deze ultrabook tot wel 32 GB DDR4-geheugen, de nieuwste USB-aansluitingen zoals USB Type-C, PCIe NVMe Solid State Drives tot wel 3200 MB/s en het nieuwe Wireless-AC.

Deze laptop is volledig Tux-compatible en wordt daarom ook gratis pre-installed geleverd met Debian-distributies als UbuntuFedora of Debian.

Intel Core i5 of i7DDR4 GeheugenIntel HD Graphics
PCIe Gen3x4 SSDWireless-ACBluetooth
1,3 Kg8 uur op accuLinux compatible

14" Linux Laptop

Clevo N240BU linux laptop kopen

Clevo N240BU Linux laptop van slechts 1,8kg

Voor wie formaat en gewicht als belangrijke eisen aan een laptop stellen, is deze Clevo ultrabook zeer geschikt. Deze Linux laptop heeft namelijk een 14″ scherm, is 22,2 mm dun en weegt slechts 1800 gram (inclusief accu).

Deze laptop is niet alleen erg compact en licht van gewicht, maar ook razendsnel dankzij de allernieuwste technieken op hardware gebied. Haal bijvoorbeeld lees- en schrijfsnelheden van maar liefst 3200 MBps, USB-overdracht snelheden met Type-C van 10 GBps en een hoge netwerksnelheid met Wireless-AC.

Als laatst kan ook de “Linuxfanaat” tevreden zijn met deze notebook. Deze laptop werkt namelijk Out-of-the-Box met de nieuwste Linux Debian-distributies zoals; Kubuntu of Linuxmint.

Intel Core i3, i5 of i7DDR4 GeheugenIntel HD Graphics
PCIe Gen3x4 SSDWireless-ACBluetooth
1,8Kg5uur op accuLinux compatible

15" Linux Laptop

Clevo N750BU linux laptop kopen

Clevo N750BU 15.6″ laptop met Linux van slechts 2,2kg

Vind je gewicht en batterijlevensduur belangrijke factors voor een nieuwe Linux laptop, dan is deze Clevo uitermate geschikt voor jou. Deze schitterende notebook heeft namelijk een 15.6 inch scherm en heeft een gewicht van 2,2 Kg. Het uithoudingsvermogen op de accu van dit model is extreem. Op een volgeladen batterij houdt deze laptop het maar liefst 8 uur lang uit.

Niet alleen is het gewicht en uithoudingsvermogen van de accu fantastisch, maar ook zijn snelheid. Deze laptop is krachtig dankzij het gebruik van de nieuwste hardware technieken. Ervaar het zelf door nooit meer te wachten op een laptop die aan het opstarten is, stabielere WiFi-verbinding dankzij Wireless-AC en haal snelheden tot 10 GBps met USB Type-C bij data-overdracht.

Tot slot is deze laptop natuurlijk Out-of-the-Box compatible met de nieuwste Linux Debian-distributies als UbuntuDebian of het prachtige Remix OS.

Intel Core i3, i5 of i7DDR4 GeheugenIntel HD Graphics
PCIe Gen3x4 SSDWireless-ACBluetooth
2,2Kg8uur op accuLinux compatible

Bekijk de complete collectie laptops

Bekijk alle laptops in ons assortiment

Waarom open source software?

Jezelf altijd al afgevraagd of het gebruik van open source software zoals Ubuntu of Debian beter is? Je leest het antwoord hier!