Linux Laptops

Online en in winkels lijkt het alsof je alleen maar laptops met Windows als besturingssysteem kunt aanschaffen. Voor velen is Windows echter niet het ideale besturingssysteem om mee te werken, waardoor zij kiezen voor Linux. Linux is namelijk een besturingssysteem dat jij naar jouw hand kunt zetten, aangezien het open source software is.

Dit houdt in dat iedereen Linux gratis kan downloaden. Je kan kan zelfs helpen bij het verbeteren van de software, met als voordeel dat je je laptop geheel zelf kunt programmeren en in kunt stellen. Zo kan je de laptop laten werken zoals jij dat wilt.

Bestverkochte Linux-laptops

Waarom een Linux-laptop samenstellen?

Hierboven werd al genoemd dat de open source software veel mogelijkheden biedt ten opzichte van Windows, maar Linux kent nog veel meer voordelen. Naast het feit dat Linux gratis is en dus geen licentiekosten vraagt, is het een stabiel besturingssysteem dat bijna nooit vastloopt en vrijwel geen virussen bevat. Dit heeft ermee te maken dat het aantal mensen dat gebruik maakt van Linux relatief laag is, waardoor hackers minder actief zijn. Bovendien moet je altijd expliciet toestemming geven voordat je een programma kunt installeren.

Verder is het gemakkelijk om te gebruiken en werkt het besturingssysteem sneller dan Windows. Kortom, het kan om bovenstaande redenen erg aantrekkelijk zijn om zelf een Linux laptop samen te stellen.


Voordelen van Linux

  • De meeste Linux-distributies zijn gratis
  • Open source
  • Focus op vrijheid en gebruiksgemak
  • Actieve hulpgemeenschap
  • Betere privacy
  • Veel aanpassingsmogelijkheden
  • Geen Microsoft

Nadelen van Linux

  • Je moet mogelijk wennen aan een nieuwe gebruiksomgeving
  • Sommige programma’s hebben misschien geen Linux-versie, wat betekent dat je op zoek moet naar alternatieve programma’s (Adobe, Microsoft Office, enz.)

Online een Linux-laptop kopen

In feite kan je Linux op elke laptop installeren, het is dan echter maar de vraag of alles goed werkt. Je kunt ook je eigen Linux laptop samenstellen. Je kunt daarbij niet alleen zelf kiezen welke Linux-distributie geïnstalleerd moet worden, maar ook zul je afwegingen moeten maken over andere elementen van de computer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de videokaart, het werkgeheugen, de opslag en de schermgrootte. Mogelijk moet je ook beslissingen maken over bepaalde elementen, waar je niet zoveel vanaf weet. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen je namelijk graag en denken mee hoe je de laptop geheel naar wens kunt configureren.

Distro’s die wij leveren:

Ubuntu
Linux Mint
Kubuntu
Xubuntu
Pop!_OS
Fedora
Andere