Linux laptops - Beste Linux laptop
met Ubuntu Mint of Debian

Beste preinstalled Linux laptops van 2017

Vind jij het net als wij onacceptabel dat de meeste winkels, laptops met uitsluitend Windows leveren? Gelukkig zijn er ook winkels welke betaalbare en snelle Linux laptops met pre-installed Debian, LinuxMint of Ubuntu Linux verkopen.

Bij ons vind je namelijk prachtige laptops zonder Windows en die Out-of-the-Box met Linux werken. Alle Linux laptops hebben Linux preinstalled en kun je laten configureren naar eigen wens. Heb je liever een i7 dan een i3 of een M.2 PCIe SSD in plaats van een HDD. Alles is mogelijk!

Out-of-the-Box Linux compatible laptops

De laptops met Linux die we aanbieden, zijn leverbaar met de volgende pre-installed Linux distributies;

Linux laptop met Debian

Debian

Linux laptop met Ubuntu

Ubuntu

Fedora Linux project

Fedora Linux

Linux laptop met LinuxMint

LinuxMint

Linux laptops met Remix OS

Remix OS

Linux notebook met Elementary OS

Elementary

13" Linux Laptop

Clevo N130BU 13.3" metalen ultrabook

Clevo N130BU 13.3″ Linux ultrabook van slechts 1,3 kg

Voor diegene die stevigheid, snelheid en uithoudingsvermogen belangrijke thema’s vinden bij een laptop, is deze Clevo N130BU zeer geschikt. Deze Linux ultrabook heeft een 13.3″ display en een gewicht van slechts 1.3 kg. Op een volgeladen batterij kun je met deze snelle ultrabook tot wel 8 uur lang werken. Ondanks zijn metalen behuizing is deze laptop nog geen 180 mm dun en daarmee perfect voor onderweg.

De snelheid van deze Linux laptop wordt gehaald uit een 7de generatie Intel Core i5 of i7 met bijbehorende Intel HD Graphics 620 videochip. Daarnaast ondersteund deze ultrabook tot wel 32 GB DDR4-geheugen, de nieuwste USB-aansluitingen zoals USB Type-C, PCIe NVMe Solid State Drives tot wel 3200 MB/s en het nieuwe Wireless-AC.

Deze laptop is volledig Tux-compatible en wordt daarom ook gratis pre-installed geleverd met Debian-distributies als UbuntuFedora of Debian.

Intel Core i5 of i7 DDR4 Geheugen Intel HD Graphics
PCIe Gen3x4 SSD Wireless-AC Bluetooth
1,3 Kg 8 uur op accu Linux compatible

14" Linux Laptop

Clevo N240BU linux laptop kopen

Clevo N240BU Linux laptop van slechts 1,8kg

Voor wie formaat en gewicht als belangrijke eisen aan een laptop stellen, is deze Clevo ultrabook zeer geschikt. Deze Linux laptop heeft namelijk een 14″ scherm, is 22,2 mm dun en weegt slechts 1800 gram (inclusief accu).

Deze laptop is niet alleen erg compact en licht van gewicht, maar ook razendsnel dankzij de allernieuwste technieken op hardware gebied. Haal bijvoorbeeld lees- en schrijfsnelheden van maar liefst 3200 MBps, USB-overdracht snelheden met Type-C van 10 GBps en een hoge netwerksnelheid met Wireless-AC.

Als laatst kan ook de “Linuxfanaat” tevreden zijn met deze notebook. Deze laptop werkt namelijk Out-of-the-Box met de nieuwste Linux Debian-distributies zoals; Kubuntu of Linuxmint.

Intel Core i3, i5 of i7 DDR4 Geheugen Intel HD Graphics
PCIe Gen3x4 SSD Wireless-AC Bluetooth
1,8Kg 5uur op accu Linux compatible

15.6" Linux Business Laptop

Clevo N650DU 15inch business notebook

Clevo N650DU 15.6 inch Linux laptop

Zoek jij een Linux laptop die bestand is tegen het drukke zakelijke leven, dan is dit Clevo model precies voor jou. Deze notebook met prachtige uitstraling heeft een 15.6 inch display en weegt 2,2 Kg. Wanneer jij veel onderweg bent, is een internet verbinding toch onmisbaar. Dit model beschikt over een 3G/4G LTE aansluiting en antenne, waarmee je onbezorgd in heel Europa kunt internetten.

Niet alleen is het design van deze Linux laptop oogstrelend, maar is hij ook erg vlot. Door het toepassen van de nieuwste hardware is deze laptop erg krachtig en snel. Wacht nooit meer op een computer die opstart. Door zijn VGA-aansluiting (die door de meeste beamers wordt gebruikt) is het geven van presentaties op schermen, digiborden of beamers peanuts. Zit nooit meer te klooien met verloopstekkers en converters.

Deze laptop kan tot slot geleverd worden met een pre-installed Linux distributie. Maak zelf een keuze uit Fedora, LinuxMint of één van de nieuwste Linux Debian-distributies als Ubuntu of Debian.

Intel Core i5 of i7 DDR4 Geheugen Intel HD Graphics
PCIe Gen3x4 SSD Wireless-AC Bluetooth
2,2Kg 5uur op accu Linux compatible

15.6" Linux Laptop

Clevo N750BU linux laptop kopen

Clevo N750HU 15.6″ laptop met Linux van slechts 2,2kg

Vind je gewicht en batterijlevensduur belangrijke factors voor een nieuwe Linux laptop, dan is deze Clevo uitermate geschikt voor jou. Deze schitterende notebook heeft namelijk een 15.6 inch scherm en heeft een gewicht van 2,2 Kg. Het uithoudingsvermogen op de accu van dit model is extreem. Op een volgeladen batterij houdt deze laptop het maar liefst 8 uur lang uit.

Niet alleen is het gewicht en uithoudingsvermogen van de accu fantastisch, maar ook zijn snelheid. Deze laptop is krachtig dankzij het gebruik van de nieuwste hardware technieken. Ervaar het zelf door nooit meer te wachten op een laptop die aan het opstarten is, stabielere WiFi-verbinding dankzij Wireless-AC en haal snelheden tot 10 GBps met USB Type-C bij data-overdracht.

Tot slot is deze laptop natuurlijk Out-of-the-Box compatible met de nieuwste Linux Debian-distributies als UbuntuDebian of het prachtige Remix OS.

Intel Core i3, i5 of i7 DDR4 Geheugen Intel HD Graphics
PCIe Gen3x4 SSD Wireless-AC Bluetooth
2,2Kg 8uur op accu Linux compatible

Bekijk de complete collectie laptops

Bekijk alle laptops in ons assortiment

Waarom open source software?

Bespaar jezelf tijd met het oplossen van Windowsproblemen door gebruik te maken van een Linux Laptop of Computer. Heb jij jezelf wel is afgevraagd waarom het gebruik van open source software zoals Ubuntu of Debian beter is? Je leest het antwoord hier!