Laptop zonder OS

Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen een laptop voor school, werk of hobby. Als deze niet meer goed werkt of je voorkeuren zijn veranderd, is het tijd om een nieuwe laptop te kopen. Er zijn veel verschillende aanbieders van veel verschillende merken laptops, dus het is de kunst om verder te kijken dan MacBooks van Apple. Een laptop zonder OS, het besturingssysteem van Apple, is namelijk veel goedkoper en beter te personaliseren. Klinkt dat goed? Dit artikel zet uiteen wat de voordelen van het op maat laten maken van een laptop zijn in een laptop winkel.

Stel gemakkelijk een laptop zonder besturingssysteem samen

Wanneer jij niet vast wil zitten aan het besturingssysteem OS of Windows, kan je dit omzeilen door je eigen laptop samen te stellen. Bij het proces van een laptop zelf samenstellen kan je uit veel verschillende besturingssystemen kiezen. Bijvoorbeeld Ubuntu, Linux Mint, Kubuntu, Xubuntu en Fedora. Je kan zelfs kiezen voor dual boot, dat zijn meerdere besturingssystemen op hetzelfde systeem. Het is voordelig om een alternatief besturingssysteem te gebruiken, omdat deze gratis zijn. Zo bespaar je op een licentie voor OS of Windows bij het kopen van een laptop zonder besturingssysteem. Bovendien is de broncode van de genoemde Linux-besturingssystemen gratis openbaar, waardoor fouten door iedereen kunnen worden opgespoord en verbeterd.

Laptop zonder OS kopen

Nu staan alle voordelen op een rij. Ben jij er van overtuigd dat een laptop met linux of Ubuntu de beste keuze is? Dan vraag je je waarschijnlijk af hoe je de aankoop hiervan het beste aanpakt. Het beste wat je kan doen, is een goede aanbieder vinden en zelf tot in detail uitzoeken welke eigenschappen jij graag op jouw laptop wil hebben.