Laptop met 64GB RAM-geheugen

Bent u op zoek naar een laptop met veel RAM? Bij NovaCustom kunt u uw eigen custom laptop configureren. Zo kunt u een laptop configureren met 64GB RAM. Al onze laptops zijn verkrijgbaar met veel RAM. U kiest eenvoudig zelf uw geheugenmodules en daarmee de geheugengrootte.

Om uit te leggen waarom het in sommige gevallen belangrijk is om veel werkgeheugen beschikbaar te hebben, moeten we beginnen met wat het RAM-geheugen precies is.

Wat is RAM-geheugen?

Het RAM-geheugen (of ‘intern geheugen’) is het tijdelijke geheugen dat de processor gebruikt om zeer snel toegang te krijgen tot tijdelijke gegevens, zonder tussenkomst van een langzamere SSD of (zelfs) een harde schijf. Als het RAM-geheugen vol is, moet de processor keuzes maken over wat in het RAM-geheugen moet blijven en wat naar het reguliere opslagmedium (SSD of harde schijf) moet worden geschreven. Hierdoor kan het systeem extreem traag worden, omdat het systeem niet bezig is met de taak die uitgevoerd moet worden, maar in plaats daarvan doet de processor er alles aan om een vol geheugen te voorkomen. Als het RAM-geheugen zijn volledige capaciteit heeft bereikt, zal de computer vastlopen of zelfs crashen.

Welke toepassingen hebben veel RAM nodig?

De meest voorkomende reden om veel RAM-geheugen nodig te hebben is voor een laptop met virtuele machines (VM ware of Virtual Box). Virtuele machines zijn besturingssystemen binnen een ander besturingssysteem. Het besturingssysteem zelf heeft al een behoorlijke hoeveelheid RAM nodig. De virtuele machine heeft ook minstens een paar gigabyte nodig om goed te draaien. Daarbovenop komen nog de toepassingen die binnen de moedermachine worden geopend, evenals de programma’s die binnen de virtuele machine worden geopend. U kunt zich voorstellen dat, vooral met meerdere virtuele machines, het wenselijk is om een grote hoeveelheid RAM beschikbaar te hebben.

Een andere bekende reden waarom veel RAM-geheugen nodig is, is het hebben van veel tabbladen open in een webbrowser zoals Chrome.