Laptop keuzehulp

Gebruik de Laptop Keuzehulp van SnaakSystems

Voor het kopen van een nieuwe laptop moet je op veel dingen letten om tot de beste laptop voor jou te komen. Het is verstandig om je af te vragen waar je de laptop precies voor wilt gaan gebruiken, en wat je belangrijk vindt. Dat leggen we uit met behulp van deze laptop keuzehulp.

Laptop keuze hulp toetsenbord met rode knop help

Ik ga de laptop gebruiken voor alledaagse taken zoals internetten, documenten bewerken, lichte (internet)spelletjes en films kijken

Laptop keuze met SSD opslagVoor thuissituaties is het belangrijkste dat de laptop snel is en dat de accu lang meegaat zodat je niet elke keer hoeft op te laden. Voor thuisgebruik is een SSD daarom aan te raden. SSD is een opslagmethode die er voor zorgt dat data tot minimaal 10 keer sneller kan worden binnengehaald dan een ‘traditionele’ harde schijf. Bovendien is een SSD energiezuiniger dan een harde schijf. Alles over SSD’s. Ook is het onhandig om een zware laptop te hebben, daarom raden wij een schermgrootte aan van maximaal 15,6 inch. Wil je toch een groter scherm, en heb je liever een vaste plaats voor je nieuwe computer, kijk dan eens naar onze All-in-One PC’s.

Ik ga de laptop gebruiken voor intensieve werktaken en/of ik bewerk foto’s

Laptop keuze Processor CPUEen krachtigere processor is dan zeker handig. Kies voor een Intel i5 of hoger, zodat zwaardere programma’s gemakkelijker gedraaid kunnen worden. Een scherm van ten minste 15 inch is ook aan te raden, zodat je meer werkruimte hebt. Tevens is een hoge schermresolutie relevant (Full HD of meer), zodat de werkruimte nog groter wordt en details beter worden weergegeven. Verder is een IPS-scherm handig om schitteringen op het scherm te voorkomen. Let ook op de accuduur.

Ik ga de laptop gebruiken voor high-end games

Laptop keuze Grafische Video kaartLet vooral heel goed op de videokaart. Bij high-end gaming is een GTX-950M minimaal om het beeld vloeiend te laten verlopen. Let ook goed op de processor, kies minimaal voor een Intel Core i5-processor. Games worden steeds zwaarder en maken daardoor steeds meer gebruik van processorkracht. Kies voor minimaal 8 GB aan werkgeheugen, om er voor te zorgen dat deze niet volraakt.

Ik ga de laptop gebruiken voor CAM- / CAD-applicaties

Voor het gebruik van zeer zware programma’s is een laptop nodig die alles aankan. Hierdoor is een hoog budget noodzakelijk. Let vooral goed op de vidLaptop Keuze met zware grafische kaarteneokaart en kies voor een Nvidia Quadro-kaart voor de beste prestaties tijdens het tekenen in 3D. Wel zal je genoegen moeten nemen met een relatief korte accuduur en een zwaardere machine. Daar krijg je dan echter wel een laptop voor die daadwerkelijk alle programma’s aankan. Tevens ben je verzekerd van de allerhoogste snelheid zodat je zorgeloos kunt ontwerpen.

Ik wil graag advies over:

Liever persoonlijk advies?

Hier vind je de contactpagina.