Dual-Boot laptop

Wil je een GNU/Linux besturingssysteem gebruiken, maar sommige van je programma’s draaien alleen op (ughm) Windows?

Wij bieden de perfecte oplossing! Een Dual-Boot laptop.

Er zijn twee mogelijkheden bij NovaCustom, eerst hebben we de gewone oude Dual-Boot. Dit betekent dat je bij de start van het systeem je besturingssysteem moet kiezen met een GRUB menu. De tweede optie is om Windows in een VirtualBox te draaien. Hiermee kun je Windows als een programma of toepassing binnen Linux draaien. Afhankelijk van je behoeften geven we je graag advies over wat voor jou de beste optie is.

Met een traditionele Dual-Boot-configuratie kun je de volledige prestaties van beide systemen gebruiken. Aan de andere kant kun je maar één besturingssysteem tegelijk gebruiken.

Met een VirtualBox kun je gemakkelijk van besturingssysteem (OS) wisselen zonder opnieuw op te starten – je kunt zelfs twee besturingssystemen tegelijk draaien! Het nadeel is dat je niet de volledige prestaties krijgt, zeker niet van het tweede besturingssysteem dat VirtualBox als zijn host gebruikt. Met VirtualBox deel je altijd de prestaties van het systeem.

Gezien de toename van de prestaties op moderne machines, zal in steeds meer gevallen een virtuele machine voldoende zijn.

Traditionele Dual-Boot

VirtualBox

GRUB menu

Dit is hoe een traditioneel Dual-Boot systeem er bij het opstarten uitziet.

VirtualBox Manager venster in Ubuntu

Dit is het VirtualBox menu waar je je OS kunt kiezen.


Ben je op zoek naar een nieuwe laptop met meerdere besturingssystemen?

Dat is precies wat we bieden 🙂