Laptop met coreboot firmware

NovaCustom investeert veel in de open-source coreboot firmware-ontwikkeling. Dit betekent dat we steeds meer van onze laptops zullen uitbrengen met dit BIOS/UEFI alternatief. coreboot is niet alleen open source, minimalistisch en met een focus op GNU/Linux besturingssystemen, de firmware maakt het ook mogelijk voor zowel ons als jou om het aan te passen en te optimaliseren naar jouw behoeften en wensen. Bovendien bieden wij 5 jaar beveiligingsupdates voor onze coreboot-laptops.

Waar andere laptop leveranciers de standaard propriëtaire Insyde BIOS gebruiken, leveren wij onze laptops met Dasharo open source coreboot firmware!

Open source

Minimalistisch

– Onze coreboot firmware is open-source. Dit betekent dat je de vrijheid hebt om het programma te draaien zoals je wilt, voor elk doel.- Onze coreboot firmware geeft je de mogelijkheid om te bestuderen hoe de firmware werkt, om het zo te veranderen dat het je computerwerk doet zoals je wilt. De broncode is vrij beschikbaar. – Onze coreboot firmware geeft je de vrijheid om (gewijzigde) kopieën aan iemand anders te herdistribueren. Zo kun je de hele gemeenschap de kans geven van je veranderingen te profiteren.

Richard Stallman over free software versus proprietary software.

Omdat coreboot ontworpen is om zo minimaal mogelijk te zijn, is de firmware licht van gewicht, wat resulteert in snellere opstarttijden, minder batterijverbruik en betere prestaties. coreboot staat niettemin bekend als een zeer stabiele, degelijke en veilige BIOS/UEFI vervanger.

Nadruk op GNU/Linux

Waar andere firmware zich alleen op Windows richt, garanderen wij, dankzij coreboot en onze firmware ontwikkelaars, ook volledige GNU/Linux ondersteuning.

Een ander voordeel is dat we nieuwe firmware updates uploaden, die je kunt downloaden via de fwupd toepassing (alleen GNU/Linux). Zo ben je er zeker van dat je de laatste beschikbare, veiligste firmware versie hebt, zonder handmatig te flashes.

Ook al ligt onze nadruk op GNU/Linux besturingssystemen, we ondersteunen Microsoft Windows nog steeds volledig. Voor degenen die nog steeds afhankelijk zijn 😉

Veiligheid

De coreboot-laptops die we leveren worden geleverd met beveiligingsfirmware-updates die automatisch geïnstalleerd kunnen worden via de fwupd (Linux) toepassing. We leveren nieuwe beveiligingsupdates gedurende 5 jaar. Onze coreboot-laptops zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingsmogelijkheden zoals measured boot, verified boot, TPM en UEFI secure boot.


Onze coreboot-laptops:


OpenSource firmware

De coreboot laptops van NovaCustom zijn gebaseerd op de coreboot OpenSource firmware. Lees meer over coreboot hier.

Dasharo ecosysteem

De coreboot laptops van NovaCustom zijn gemaakt met behulp van het Dasharo ecosysteem. Lees meer over Dasharo hier.