Clevo RGB Toetsenbord achtergrondverlichting in Linux

Instructies

Handleiding voor het inschakelen en instellen van de RGB-toetsenbordkleur voor elke Clevo-laptop met elke GNU/Linux-distrubutie! Eindelijk.

Het is ongetwijfeld frustrerend om geen controle te hebben over de achtergrondverlichting van je toetsenbord. Het blauwe licht van het toetsenbord is gewoon vervelend. Zelfs als je je laptop niet bij NovaCustom hebt gekocht, kan je deze handleiding nog steeds gebruiken om de achtergrondverlichting te laten werken, in tegenstelling tot andere leveranciers, zoals System76. Trouwens, deze handleiding zou moeten werken voor elk nieuw op Clevo gebaseerd merk, zoals Sager, Schenker, XMG, Bestware, BTO, XNB enzovoort.

Maar ik heb de clevo-xsm-wmi-applicatie van Tuxedo al geprobeerd, en het werkte niet.

– Nou, je moet twee dingen weten: blijkbaar heeft Tuxedo de toetsenbordverlichting beperkt tot een paar oude Clevo-modellen zonder hun programma bij te werken. Ten tweede (mogelijk alleen van toepassing op bepaalde Clevo-laptops) heeft de laptop een bepaalde GRUB-parameter nodig om correct op te starten, waarna de toetsenbordkleur kan worden bestuurd.

Geweldig! Vertel me wat ik moet doen 🙂

Ok, daar gaan we. Ik heb deze link gevonden na urenlang zoeken, en het werkte bijna voor mij. Wat me later opviel, is dat de stappen alleen werkten wanneer de kernelparameters acpi_osi=! en acpi_osi=Linux waren ingeschakeld. Geen zorgen, volg mij.

Vereisten

Zorg er voor dat je alle updates geïnstalleerd hebt.

Instructies

Het wijzigen van de identiteit kan nodig zijn om de clevo-xsm-wmi-applicatie te gebruiken.

Standaardkleur instellen

Standaardhelderheid instellen

Download de clevo-xsm-wmi-repository van TUXEDO Computers (bedankt jongens).

Naar de repository

Zodra de repository is gedownload, pak je het pakket uit, hernoem je het bestand naar ‘rgbcontrol‘ (zonder aanhalingstekens) en ga je naar de map rgbcontrol/module. Daar is een bestand aanwezig, die ‘clevo-xsm-wmi.c‘ heet. Open het bestand en zoek naar:

– Je laptop-modelnummer. Als je je laptop-modelnummer niet kent, open dan een Terminal-venster (CTRL+ALT+T) en voer het volgende uit:


sudo dmidecode | grep "Product Name"

Nu wordt je laptop-modelnummer in de eerste regel van de output vermeld.

Staat je laptop-modelnummer niet in de lijst? Vervang er dan een in het bestand door jouw laptopmodel! Vervang bijvoorbeeld:

– ‘Clevo P95_HP’, als je alleen een RGB-toetsenbord hebt zonder balkverlichting aan de voorkant van de laptop.

– ‘Clevo P870DM’, als je een RGB-toetsenbord met verlichting aan de voorkant van de laptop hebt.

, door de productnaam van je laptopmodel.

Open opnieuw een Terminal-venster (CTRL+ALT+T), en voer de volgende code uit.


cd Downloads
cd rgbcontrol
cd module
sudo apt install gcc make
make && sudo make install


Ignore the errors

sudo insmod clevo-xsm-wmi.ko sudo install -m644 clevo-xsm-wmi.ko /lib/modules/$(uname -r)/extra sudo depmod sudo tee /etc/modules-load.d/clevo-xsm-wmi.conf <<< clevo-xsm-wmi sudo update-initramfs -uk all

De clevo-xsm-wmi-applicatie is nu geïnstalleerd. Laten we een standaardkleur instellen! Deze standaardkleur is ingesteld bij het opstarten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 'white white white'. Andere kleuren die u kunt instellen: green (groen), red (rood), blue (blauw), yellow (geel), magenta, cyaan. Je kunt ook de helderheid van het toetsenbord instellen. Selecteer je voorkeur aan de linkerkant van deze pagina en kopieer en plak de onderstaande code in je terminalvenster!


sudo tee /etc/modprobe.d/clevo-xsm-wmi.conf <<< 'options clevo-xsm-wmi kb_color=white,white,white, kb_brightness=1'

Dat was alles!

Ben je je oude laptop beu?