Gratis Anti-Diefstal en laptop of smartphone tracking

Beveilig je laptop, smartphone of tablet tegen diefstal!

Maar liefst 80% van de Nederlanders loopt het risico dat persoonlijke gegevens na diefstal op straat belanden. Oftewel, maar één op de vijf Nederlanders heeft zijn of haar smartphone, laptop of tablet zodanig beveiligd met anti-diefstal software dat mobiele devices bij diefstal onbruikbaar gemaakt kunnen worden. Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Smartphone, laptop en tablet beveiligen tegen diefstal

Waarom is anti-diefstal beveiliging belangrijk?

Iedere week worden honderden tablets, laptops en smartphones gestolen. Een erg aantrekkelijke buit voor veel dieven, omdat telefoons, tablets en laptops vaak honderden euro’s waard zijn. Het is daarom bedachtzaam om jouw apparatuur ertegen te beschermen.

Precieze cijfers van smartphone, tablet of laptop diefstal zijn niet bekend. Echter, is volgens het Centraal Bureau voor Statistiek de kans dat de dief wordt gepakt en jij je eigendom terugkrijgt na woninginbraak of diefstal uit auto, onaanzienlijk.

Van de 55705 geregistreerde diefstallen uit woningen in 2016, is slechts 3975 zaken opgehelderd. Van de 78120 geregistreerde diefstallen uit personenauto’s zijn maar 1840 zaken opgelost.

Bron: CBS.

Het beveiligen van jouw devices tegen diefstal is zo gepiept. Je kunt namelijk met behulp van tracking software je apparaat op afstand traceren en onbruikbaar maken voor de dief, waardoor het gestolen device onverkoopbaar wordt. Daarnaast kun je voorkomen dat een dief bij jouw gegevens zoals foto’s, e-mail, berichten en documenten kan.

Bescherm je device tegen diefstal met Prey

Prey Project is een gratis en open source tracking tool voor je smartphone, tablet en laptop. Deze anti-theft en tracking software helpt je met het terugvinden, terugkrijgen en onbruikbaar maken van je smartphone, tablet of laptop, mocht die kwijtraken of worden gestolen. Zo kun je bijvoorbeeld een rapport met gegevens van jouw apparaat op laten sturen, die de politie kan gebruiken om je device terug te krijgen.

Besturingssystemen waar Prey op functioneert zijn Mac OS, Windows, Linux, Ubuntu, Android en iOS. Daarmee is de anti-diefstal app Prey te gebruiken op tablets en smartphones met Android of Windows, op Mac, Linux of Windows computers en iOS-devices als iPad of iPhone.

Met een gratis Prey account kun je tot 3 apparaten beschermen en maximaal 20 rapporten versturen. Voor mensen die meer dan drie devices gebruiken kunnen voor een betaalde optie kiezen.

Prey anti-diefstal beveiliging tracking rapport

Hoe werkt Prey tracking voor laptops, smartphones en tablets?

Nadat je apparaat is gekoppeld aan jouw Prey account, kun je het apparaat als vermist opgeven wanneer deze gestolen of kwijtgeraakt is. Vervolgens kun je een aantal acties uitvoeren om jouw gegevens te beschermen en/of je laptop, smartphone of tablet terug te vinden. Features van Prey;

 • Lock je device
  Blokkeer je apparaat op afstand en bescherm je privégegevens.
 • Gebruik de camera
  Je kunt de voor- en achtercamera gebruiken om (stiekem) foto’s van de dief te maken.
 • Verstuur Geolocatie
  Track je smartphone, laptop of tablet waar die ook mag zijn.
 • Verwijder je data
  Verwijder alle data of alleen de gegevens die je wilt verwijderen met één klik.
 • Recover je data
  Je kunt gegevens terughalen die belangrijk of gevoelig zijn.
 • Super luidruchtig alarm
  Zelfs wanneer het geluid van het apparaat uit staat kun je een heel luidruchtig alarm af laten spelen.
 • Prey rapportage
  Ontvang rapporten met geolocatie, foto’s, screenshots en meer gegevens die wetshandhavers kunnen gebruiken.

Prey installeren en configureren

Om gebruik te maken van Prey, kun je een account aanmaken waaraan je jouw smartphone, tablet, pc of laptop aan koppelt. Vervolgens kun je Prey downloaden voor jouw device-type. De Prey app is voor Android beschikbaar in de Google Play Store en op iOS te verkrijgen via de AppStore.

Wanneer Prey is geïnstalleerd, kun je het device koppelen aan je account. Wanneer het apparaat gekoppeld is, is jouw toestel beveiligd tegen diefstal.

Belangrijk: Prey heeft een internetverbinding nodig om gegevens, waaronder een rapport te versturen naar de eigenaar van het apparaat. Bij een iPhone of andere smartphones zal dit niet een probleem zijn, omdat er vaak een simkaart in zit met een 3G of 4G-internetbundel. Wanneer je jouw laptop of tablet als vermist opgeeft, zal Prey software proberen het apparaat te verbinden met een open WiFi-netwerk.

Tip: Om ervoor te zorgen dat de dief verbinding met het internet gaat maken, kun je het guest-account activeren. Door het activeren van het gastaccount, heeft de dief de mogelijkheid, gebruik te maken van de laptop en dus verbinding kan maken met het internet. Vervolgens wordt de laptop of pc automatisch vergrendeld en worden de door jou besliste acties uitgevoerd.

Literatuur

Is jouw laptop, smartphone, laptop of pc kwijtgeraakt of gestolen? We zijn benieuwd naar jouw ervaring met Prey. Laat het ons weten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *